MAD 2016

3. november

MAD 2016

Årets store dag for markedsanalysebransjen byr på læring, innsikt og inspirasjon

Torsdag 3 november kl. 11:30 går startskuddet for MAD2016 – årets største møteplass for oss som jobber med å forstå kunder og forbrukeratferd. Dagen byr på læring, innsikt og inspirasjon! Sikre deg billetter i dag!

Denne dagen er viktig for miljøet – hvis du ikke har deltatt før er vi sikre på at enten du jobber i analysebyrå eller er bruker av markedsanalyse er dette en dag som vil gi deg mange nye, spennende kontakter og stort faglig utbytte.

Og om kvelden blir det fest!NMF MAD-programfolder

 

 REGISTRER DIN PÅMELDING HER

 

 

 

 

Priser:
Dagkonferansen: kr. 2.950 + mva (medlem) kr. 3.950 + mva (ikke-medlem)
Bransjefest: kr. 950 + mva (medlem) kr. 1.050 + mva (ikke-medlem)

Sted: Dagkonferansen avholdes på KS Agenda Møtesenter, Haakon VIIs gt. 9 – Fest blir det på Baroque i Bygdøy Allé 5.
Ønsker du å være utstiller, ta kontakt på nmf@nmf-org.no for informasjon og priser!

 

PROGRAM

11.30 Registrering og lunsj

Rachel Øverås12:15 Velkommen og innledning ved Rachel Øverås
Rachel Øverås jobber nå som strategisk rådgiver i Supertanker. Hun har solid erfaring fra bransjen, med bakgrunn fra IUM, Carat Norge og Synovate

 

 

 

12.25 U for Ung. U for Utilgjengelig – Aina Lemoen Lunde, Markedsdirektør i DNB
aina lemoen lundeAina kommer til MAD for å snakke om hvordan DNB jobber systematisk med innsikt og magefølelse for å nå og engasjere en utilgjengelig målgruppe.

Aina Lemoen Lunde er Markedsdirektør i DNB og har blant annet bakgrunn fra PRoperatørene, Leo Burnett, Coca-Cola Norge, Burson-Marsteller og Cubus. Hun ble kåret til Årets markedsfører med DNB i 2015 og i 2014 ble hun kåret til Årets foredragsholder (ANFO). Aina er utdannet Sivilmarkedsfører fra Handelshøyskolen BI.

 

12.55 Hva skal vi med spørreundersøkelser når vi har big data? – Line Victoria Nilsen, Leder av Produktanalyse i Finn.no
Line Victoria NilsenFINN.no er et av Norges største kommersielle nettsteder. Med rett under 40 millioner sidevisninger per dag skulle man tro at tilfanget av data gjorde spørreundersøkelser overflødige. Men hva hvis store datamengder gjør det mer nødvendig å spørre folk hva de egentlig gjør på Finn.no? FINN deler erfaringer og viser eksempler på hvordan de kombinerer spørreundersøkelser og atferdsdata. Denne teknikken ble brukt for å kartlegge brukeres interesseprofil på FINN jobb for å øke andelen relevante søkere til en stilling.

Line Victoria Nilsen er leder av Produktanalyse i FINN. Hun har lang fartstid i bransjen og har tidligere jobbet i VG, Respons og Scanpix. Line brenner for gode spørreundersøkelser, nye analyseteknikker og koreanske boybands. Hun har Bachelor i Markedsføring fra Handelshøyskolen BI.

 

13.25 Hvordan jobber TINE i innovasjonsprosesser? – Steinar Leknessund, Leder TINE Analyse og Innsikt – Cecilie Natasha Henriksen Seniorrådgiver TINE Analyse og Innsikt
TINE arbeider for å skape matopplevelser folk vil ha. TINE lanserer mellom 30-80 produkter hvert år. Hva er tankegodset bak lanseringene? Hvilken innovasjons- og innsiktsreise har TINE vært på de siste ti årene? Og hva er viktig i innovasjons- og innsiktsarbeidet fremover?

Cecilie Natasha HenriksenSteinar LeknessundSteinar Leknessund er leder for TINE Analyse og Innsikt. Han har tidligere jobbet ti år i Norstat, som prosjektleder og markedssjef. Han har Bachelor i Markedskommunikasjon (BI) og MBA i Brand Management (NHH). Han er lidenskapelig opptatt av forbrukeratferd, forenkling, marketing og kommersielle resultater.

Cecilie Natasha Henriksen er Senior rådgiver TINE Analyse og Innsikt. Hun har fagansvar for innsikts- og trendarbeid og leder tverrfaglig forbrukerteam. Hun er Sivilmarkedsfører fra NMH. Hun har tidligere jobbet i MMI/Ipsos som prosjektleder og konsulent, og før det som strategi- og markedskonsulent i det som nå heter Fornebubanken. Hun er glødende interessert i forbrukerinnsikt og trender, og jobber systematisk for å øke innsikt på dette området.

 

14.05-14.35 PAUSE FØR SESJONER

VELG DIN SESJON!

 

SESJON A – INNSIKTSPROSESSER – KL.14:35 – 16:05

14.35 Hvordan har Kolonial.no jobbet med innovasjonsprosessen for å komme frem til en tjeneste som kundene vil ha? – Jon Kåre Stene, Grunder av Kolonial.no
Jan Kare Stene KolonialJon Kåre jobber daglig med forbedring av innovasjonsprosesser for Kolonial.no. Raske prosesser der kundenes tilbakemeldinger er prioritert, og resultatet har blitt at selskapet vokser raskt. I dette foredraget får vi høre hvordan de har jobbet med innovasjon, hva som har fungert godt og læringspunktene. I dette foredraget vil du lære om LEAN innovasjon og hva det betyr for analysene dine.

Jon Kåre Stene, som er en av gründerne bak Kolonial.no, forteller om sine erfaringer med å drive innovasjon med Lean og bruk av kontinuerlig forbedring. Han har godt kjennskap til LEAN startup, en bok skrevet av Eric Ries. Tidligere har han vært ansvarlig for LEAN og bygget opp forbedringsprogrammet i Schibsted Media Group. Jon Kåre har Bachelor i Business Administration fra Handelshøyskolen BI.

 

15.05 Hvordan jobber Trumf med stordata for å øke kundelojaliteten? – Truls Fjeldstad, Markeds- og analysedirektør, NorgesGruppen
Truls FjeldstadLojalitetsprogrammet Trumf ble etablert for snart 20 år siden. Reisen har gått fra tradisjonell DM i A4 konvolutt til analyse av stordata for digitale nyttetjenester. I en tid hvor Big Data, og kunsten å bruke ustrukturerte data, omtales som avgjørende for å lykkes, vil Fjeldstad fortelle hvordan de har tatt et tradisjonelt lojalitetsprogram og endret det til analyse for å skape lojalitet og mersalg.

Truls Fjeldstad er markeds- og analysedirektør i NorgesGruppen. Truls Fjeldstad er Markeds- og analysedirektør i NorgesGruppen. Etter å ha jobbet med Trumf i nesten 20 år kan han kanskje omtales som en av landets mest erfarne innenfor utviklingen av suksessfulle lojalitetsprogrammer. Truls har en rekke styreverv, holder jevnlige foredrag og jobber ellers med å utvikle Trumfs suksess.

 

15.35 Innsiktsarbeid er for viktig til å overlates til markedsanalytikere – Bernt A. Andersen, Markeds- og salgsdirektør i RiksTV
Bernt Andersen RiksTVInnsikt er et nøkkelord i RiksTV. Vi setter kunden i sentrum og jobber faktabasert. Hva betyr dette i praksis? Hvilke krav har ledelsen til de som jobber med innsikt og markedsanalyse i organisasjonen – og hvilke krav har de til samarbeidspartnere? I dette foredraget forteller salgs- og markedsdirektør i RiksTV hvordan de jobber med innsikt i alle beslutninger.

Bernt A. Andersen er markeds- og salgsdirektør i RiksTV. Han har lang er faring i å lede strategiprosesser, tjenesteutvikling, salg og markedsføring av digitale-, medie- og TV-tjenester i det Nordiske markedet. Bernt startet sin karriere som konsulent i Feedback Research (Research International) – der han blant annet jobbet med analyser via Internett
allerede i 1997.

 

SESJON B – DATA SOM GRUNNLAG FOR BESLUTNINGER – KL.14:35 – 16:05

14.35 Dokumentasjon eller falsk trygghet? – Maria Heimisdottir Brennodden, Innovation Manager i Ringnes
Maria Heimisdottir BrennoddenMange beslutningstakere bruker markedsanalyse som dokumentasjon for viktige beslutninger. Bak dette ligger det et ønske om å sjekke av med markedet og begrunne beslutninger med fakta. Men det er ikke alt markedsanalyse kan gi svar på. Maria vil løfte fram noen av utfordringene ved å teste og evaluere markedstiltak.

Maria Heimisdottir Brennodden jobber med innovasjon i Ringnes. Tidligere har hun jobbet som seniorkonsulent i MarkUp Consulting, rådgiver i Ipsos, analyseansvarlig i Mediacom og business intelligence manager i Coca-Cola Norge. Maria er utdannet BBA fra Handelshøyskolen BI og MBA fra Heriot Watt University.

 

15.05 Markedsanalyse som fundament for utvikling av brand, kundeopplevelse og lønnsomhet – Kaja Ystgaard, Head of Customer Analysis i Telenor
Kaja YstgaardTelenor er en bedrift som både er store på analyse av tradisjonell markedsanalyse og brukergenererte data. Det gjør det spennende å høre hvilke erfaringer de har – og hvilke metoder de bruker for å svare ulike forretningsutfordringer. Hvordan kan brukergenererte data og tradisjonell markedsanalyse spille sammen?

Kaja Ystgaard er Head of Customer Analysis i Telenor. Hun har tidligere jobbet i London som Senior Manager i British Telecom (BT), seniorkonsulent for KAE, med analyse i BlackBerry, Forrester Research, CARMA International og Innovasjon Norge Hun er utdannet Bachelor i business ved Rutgers University og MSc fra London School of Economics and Political Science.

 

15.35 Visual Analytics with Big Data – Ravi Vatrapu, Director for BDA at CBS
Ravi VatrapuThis talk will present three research projects on visual analytics with big data at the Centre for Business Data Analytics (https://bda.cbs.dk): (a) Dashboards of geospatial and censor datasets at the Roskilde Festival 2015 & 2016 (w/ IBM), (b) EU Immigration Flows, and (c) Social Set Visualiser (SoSeVi) for analyzing social media campaigns and crises.

Prof. Ravi Vatrapu is the director of Centre for Business Data Analytics (cbsBDA) at the Copenhagen Business School. His current research is on developing methods and tools for Social Set Analysis, a set-theoretical approach to big data analytics. Ravi is also a professor at Westerdals Oslo ACT.

 

16.05-16.35 PAUSE – SÅ TILBAKE TIL PLENUM

 

16.35 Årets studentoppgave
Hvert år skriver over 1300 andre-års studenter ved Handelshøyskolen BI innenfor markedsføringsrelaterte fag en oppgave som kartlegger markedssegmenteringen til et merke eller produkt. Studentene blir vurdert etter deres evne til vitenskapelighet og statistiske analyser, samt i hvilken grad oppgaven deres gir relevans og nytteverdi for det merke eller produktet de har valgt å skrive om. I dag blir prisen delt ut på MAD og vinnerne presenterer sin oppgave for oss!

 

16.55 Bruk av innsikt til programutvikling – Ole Hedemann, Head of Format Development, NRK
Skam har tatt TV med storm. Nok en gang har NRK truffet spikeren på hodet. Hvor tilfeldig er dette? Hvordan jobbes det med innsikt/målgruppeinnsikt? Ole Hedemann vil snakke innsiktsarbeid og research som benyttes i forbindelse med programutvikling i NRK. Han har stått bak innføringen av NABC-modellen fra BBC, og vil dra inn cases fra utviklingsarbeidet av Skam og andre TV-serier.

Ole HedemannOle Hedemann er Head of Format Development, Norsk Rikskringkasting NRK, utviklingsavdelingen. Han har ledet rundt 200 workshoper på tvers av sjangre og plattformer, for å utvikle forslag om nytt NRK-innhold. I tillegg jobber han med å eksportere NRKs beste programformater til andre land og har bidratt til at NRK-prosjektet “Teenage boss” nå er lagd i 10 land og at thrilleren “Øyevitne” lages om igjen i USA. Han ble NRKs første redaksjonelle utviklingssjef da han forlot jobben som redaksjonssjef for samfunnsprogrammene i Faktaavdelingen. Han har tidligere jobbet som programleder og reporter i blant annet Østlandssendingen og Forbrukerinspektørene.

 

17.25 When algorithms are in control – Kristjan Hauksson, COO, SMFB Engine og Ludvik Høegh-Krohn, Partner i OMG
In web services like Google, Facebook and the likes there has been an evolution in the direction of more and more personalisation of the content we are served. We will take a closer look at these algorithms, and the effect they might have on a larger scale.

Kristjan HaukssonLudvik Høegh KrohnKristjan Hauksson er en av gründerne bak SMFB Engine Oslo, og var tidligere direktør for Nordic Emarketing. Kristjan har skrevet flere fagbøker, blant andre «Global Social Media Marketing» og «Global Search Engine Marketing». De siste 10 årene har han holdt mer enn 80 foredrag, og han jobber med å gjøre kunder som Vodafone, hotels.com og Diadora synlige på nett. Han har rådgitt en rekke mediebedrifter, fra små lokalaviser til storheter som The Times og ABCNews. Kristjan ble kåret til “European Search Personality of the year 2014”.

Ludvik Høegh-Krohn er Partner i OMG as med lang erfaring med digital markedsføring. Han har bakgrunn som siv ing i matematikk fra NTH, noe som kanskje påvirker hans tilnærming til fagområdet. Han holder jevnlig foredrag og kurs om emner innen digital markedsføring og analyse av nye medier. I OMG er Ludvik ansvarlig for performance marketing og sosiale medier, og jobber direkte med mange kunder der han hjelper dem med å bli mer synlige på nett.

 

17.55 Hva kan vi lære av amerikanske presidentvalgkamper? – Hans Olav Lahlum
Under en uke etter Markedsanalysens dag skal USA velge ny president for de neste 4 årene. Dette er en tøff valgkamp. Analyse og markedsføring er viktig for å vinne velgere og spå utfallet.

Hans Olav Lahlum sisteHans Olav Lahlum, som bør være kjent for de fleste, er historiker, biograf, kriminalforfatter, sjakkspiller og -dommer og SV-politiker. Han har forsket på ledelsen i arbeiderbevegelsen på 1900-tallet og skrevet biografer om Oscar Torp og Haakon Lie, i tillegg til 6 krimromaner. Han er også lidenskapelig opptatt av, og har enorm kunnskap om amerikansk historie. Ikke minst om amerikansk politikk. I boken, «Presidentene» skriver han om USAs utvikling fra å være en ny og skjør nasjonalstat i 1789, til å bli verdens eneste supermakt etter den kalde krigens slutt.

 

18.35 Oppsummering og avslutning ved Rachel Øverås

Vi spaserer i flokk til fest og moro på Baroque i Bygdøy Allé

 

MAD 2016 SPONSES AV:

 Kantar TNS  Norstat logo     Opinion logo

Ipsos logo konsern                 PS logo (002)                   Respons Analyse siste